Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 27-08-2023 00:44:42
Computers & Telefonie

Blockchain security

Ik begrijp uit uw bericht dat u kennelijk in 2019 het slachtoffer bent geworden van phishing en men op die wijze geld van uw rekening heeft kunnen overboeken. ik vernoed dat de daders van destijds of uw gegevens hebben verkocht aan een andere criminele groep of uw weer proberen op te lichten door zich voor te doen als een soort opsporingsdienst die u geld zou hebben "teruggevonden" en u nu wil helpen dit terug te krijgen.

ze gebruiken daarbij de term "blockchain", wat de illusie wekt van vertrouwen. blockchain is namelijk de beveilings methode van bitcoins. dat klinkt dus lekker "veilig".

dit doe met denken aan die advocaat uit nigeria die mij een mail stuurde dat een verre oom van mij was overleden en mij 50 miljoen dollar had nagelaten. ik moest wel eerst een heleboel informatie verstrekken en 5000 euro vooruit betalen voordat het geld kon worden overgemaakt. hij wilde niet ingaan op mijn  suggestie dat hij dat van de 50 miljoen mocht aftrekken en het restant dan kon overboeken. heel vreemd.
het was ook vreemd dat ik het kantoor van die advocaat niet kon terugvinden in nigeria.

kortom, waarschuw uw bank want ik ben bang dat er meer geld van uw rekening(en) gaat verdwijnen.