Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 15-12-2023 16:09:52
Vrije tijd & Tuin

Postnl stuurt kaart met extra portokosten voor kerstkaart met zegel van 2022

Hoezo betalen? vroeger, toen de post nog ptt heette en het een staatsbedrijf was moest je zogenaamde "strafport" betalen als een brief aan jou gestuurd door de afzender niet voldoende was gefrankeerd. maar je kon de brief ook weigeren. de postbode belde gewoon even aan en je kon kiezen.
nu is de post nl geprivatiseerd. zij hebben uiteindelijk een overeenkomst met de afzender gesloten en niet met de geadresseerde. als de post vindt dat de brief onvoldoende is gefrankeerd dan moet die terug naar de afzender en die moet dan maar bijbetalen.
zelf laat ik het ervan afhangen wat de reden is van de afzender om mij een brief te sturen. en of ik de afzender goed ken en zo. voor zomaar een afzender zou ik niet betalen. ook kan postnl u niets afdwingen.