Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-01-2006 14:10:51
Voeding & Gezondheid

Middel tegen snurken

beste vragensteller,ik heb een goed hulpmiddel tegen het snurken. dat is een zogenaamd cpap (spreek uit seepep) apparaat. het is een kastje met een water reservoir, een slang en een masker dat je op je neus zet. het apparaat blaast met een door de longarts vastgestelde druk lucht in je neus, waardoor je keel zover open blijft dat het gesnurk voor 99.9% ophoudt. de lucht wordt eerst door het waterreservoritje geleid en dan naar je neus. het ziet er even wat gek uit voor de omstanders, maar mijn kleinkinderen schrokken er niet van toen ze het de eerste keer zagen.zo'n apparaat krijg je iop medisch advies in bruikleen van de ziektekostenverzekeraar. vooraf ben ik eerst naar de knoarts geweest, vervolgens doorverwezen naar de longarts. toen een longonderzoek en een nachtje slapen in het ziekenhuis om te bepalen hoe ernstig het snurken is. vervolgens het apparaat voorgeschreven gekregen, omdat ik een obstructief slaap apnoe syndroom heb. hierbij kreeg ik 's nachts op sommige momenten maar 30% zuurstog in mijn bloed. doe je hier niets aan dan is het levensbedreigend, omdat je longen het gaan begeven door het harde werken. ik hield 's nachts soms 40 tellen mijn adem is en dat is alarmerend! toen ik het apparaat net had ben ik nog een keer gaan slapen in het ziekenhuis, dus met het apparaat en darna is het ingesteld. ik kom nu eenmaal per jaar bij de longarts voor controle.


het is dus zeker verstandig bij enstig snurken om een specialist te raadplegen, er is iets aan te doen en je leeft er langer mee.


het deventer ziekenhuis heef tveel ervaring met deze methode, dat weet ik uit eigen ervaring.


dus: ernstig snurken...laat er naar kijken .. en eris wat aan te doen.


violist