Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-02-2006 02:21:59
Auto & Vervoer

Franse auto van nederlandse ingezetene: invoeren, bpm betalen?

hoi alex,


als u nederlands ingezetene bent (u woont permanent in nederland) dan heeft de douane gelijk en dient u de auto in te voeren. hier is geen jurisprudentie voor nodig, aangezien dat simpelweg onder de nederlandse wetgeving valt. als u in nederland woont, slaat uw vergelijking de plank ook mis. u moet uzelf niet vergelijken met een fransman met een franse auto die in nederland rijdt, maar met een nederlander met een franse auto die in nederland rijdt. discriminatie en het gelijkheidsbeginsel zien alleen op situaties waarin iemand in exact gelijke omstandigheden anders bevoordeeld wordt. als u nederlander bent, kunt u uzelf dus niet vergelijken met een fransman.


woont u wel in frankrijk, dan is anti-discriminatie wetgeving en het gelijkheidsbeginsel van toepassing. omdat u nederlands spreekt, kan men u niet opleggen dat u uw auto in moet voeren.


maar ik voel aan dat u weldegelijk in nederland woont, maar alleen veel in frankrijk verblijft.


hopelijk voel ik dat verkeerd ;-)


succes