Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-02-2006 15:23:43
Auto & Vervoer

Franse auto van nederlandse ingezetene: invoeren, bpm betalen?

alex,


in aanvulling:


indien u in nederland in enig bevolkingsregister staat ingeschreven, mag u alleen in een nederlands gekentekende auto rijden (in nederland). het doet er dan niet toe of u ook nog in enig ander land staat ingeschreven.


indien u ook in bijv. frankrijk staat ingeschreven, geldt hetzelfde; mag u dus alleen in een nederlands gekentekende auto rijden.


wilt u in een frans gekentekende auto blijven rijden, zult u zich dus moeten uitschrijven uit nederland en mag u nergens in nederland staan ingeschreven. buiten dat, moet u natuurlijk ook uw feitelijke woonverblijf in het buitenland hebben.


en natuurlijk zijn hier wel weer uitzonderingen op: bijv. uw auto (nederlands) raakt defect in het buitenland; dan mag u met een buitenlands gekentekende auto via de korste route naar uw huis rijden (en eventueel weer terug). en niet hier dan met de gehuurde/geleende auto een paar maanden rond rijden.


ook de douane kan u in bepaalde gevallen een ontheffing verlenen. daarvoor zult u contact op moeten nemen met de douane.


de boete's zijn niet mals. het gaat hier om belastingtechnische "boetes" (+ invoer, bpm enz.) en die kunnen zelfs in totaal tienduizenden euro's zijn (afhankelijk van de auto waarin u rijdt). meestal krijgt u de eerste keer een waarschuwing (niet altijd!), maar daarna bent u echt wel "de klos".


gr. hutch