Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ev
evertgd - 01-03-2006 20:11:19
Auto & Vervoer

Vw touran

tja... ik ken iemand die een paar banden op de aangedreven as van een bmw met 10.000 km finaal glad had, maar die reed dan ook op z'n zachst gezegd nogal stevig. hard rijden heeft niet zoveel invloed, maar stevig optrekken en laat/fors remmen wel. wie heel veel snelwegkilometers maakt, kan extreem lang met banden doen, rijden vergt veel minder wrijving (en dus slijtage) dan optrekken/stoppen in stadsverkeer en op provinciale wegen.


veel moderne banden - vooral de verlaagde en brede banden - gaan veel minder lang mee dan conventionele. omdat het rubber van deze banden vaak vrij zacht is om nog enig comfort te bieden, zijn ze sneller glad. ook kan de sporing van de touran niet in orde zijn, maar dan moet je zien dat de banden scheef afgesleten zijn.