Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-04-2004 13:08:33
Computers & Telefonie

Adsl wireless modem in de desktop pc

De beste keus lijkt me in dit geval de pci wireless lan card (2) omdat hiermee de 'antenne' met de kabel vanaf de pci-card vrij te plaatsen is, dus zo gunstig mogelijk t.o.v. de wireless modem voor de beste ontvangst. de andere opties hebben dit voordeel niet. de pci pc-card adapter (1) heeft als nadeel dat hij achterin de pc geplaatst wordt, en als uw pc onderin of achterin een kast of meubel staat komt dit de ontvangst niet te goede. hetzelfde geldt voor de usb-adapter mits u een usb-poort aan de voorzijde van de pc ter beschikking heeft.
bijkomend nadeel van de usb-adapter is de extra belasting van de chipset op het moederbord van de pc. de chipset moet namelijk alle usb-apparaten die eventueel zijn aangesloten van spanning voorzien en dat komt een probleemloze werking van uw internetverbinding niet ten goede.
resumerend is dus de pci wireless lan card (2) de beste keus en ook het prijsverschil met de andere opties zal geen probleem zijn, vermoed ik...
veel succes met het maken van de juiste keuze.