Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

la
lannasilva - 10-04-2006 14:32:36
Huishouden & Energie

Hoofdvloerverwarming

wij zitten zelf ook met eenzelfde situatie. voor onze plantjes hebben we een serre aan laten bouwen. de thermostaat hebben we geplaatst in de serre. de plantjes (orchideeen) houden we overdag op een hogere themperatuur dan 's nachts. dit alles wordt geregeld door een electronische thermostaat. zodra de verwarming in de serre aanslaat wordt onze huiskamer ook gelijk verwarmd. dit kan tijdens koude dagen inhouden dat de themperatuur in de huiskamer oploopt tot 25 graden. we hebben in de serre zowel een radiator als vloerverwarming. dit geldt ook voor de woonkamer. we hebben wel een dubbele vloerverwarmingunit 1 in de serre, 1 in de huiskamer dit is onze situatie.


nu uw situatie. betreffende de serre mijn vraag aan u: heeft de vloerverwarming in de serre wel een aparte unit. ??


er zijn diverse oplossingen voor het oplossen van uw probleem, maar geen enkele oplossing is bevredigend.


de gedachte van thermostaatknoppen in de woonkamer is bevredigend maar gaat u wel veel meer gas/energie kosten.


u zou een andere ketel kunnen laten plaatsen speciaal voor de serre. m.i. geen goede oplossing, maar wel de enige waarmee het probleem helemaal opgelost zou worden.


hoe vaak zit u in de serre. u zou een ventilatorkachel kunnen gebruiken naar behoefte ze verbruiken wel wat aan energie, maar afhankelijk van hoe vaak u in uw serre gaat zitten valt dit in het niet bij het extra verbruik van gas voor het verwarmen van de serre. het enige nadeel is dat de investering in uw vloerverwarming dan nutteloos was.


als u vaak in de serre zit zou ik in ieder geval de thermostaat naar de serre laten verplaatsen. het nadeel is inderdaad dat het dan in de huiskamer benauwend warm kan worden en de serre nodeloos wordt verwarmd. ik heb dit zelf enigszins geprobeerd op te lossen door alle glazen wanden te bekleden met bubbeltjesfolie. dit gaat zeker niet ten koste van het lekkere daglicht. de zon komt hier heel goed doorheen.


als ik u was zou ik de keuze maken voor de ventilatorkachel. of eventueel een terrasverwarmer.


onze serre ligt op het noorden/oosten en momenteel hebben we overdag zeker geen verwarming meer nodig overdag. 's nachts is het nog veel te koud, dus hebben we de verwarming zeker nodig. over een maand haal ik de thermostaat uit de serre en laat ik de boel aan de natuur over. we zitten nu overdag op 25 graden. gratis warmte van de zon


reageer hier maar op