Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-07-2006 20:40:53
Voeding & Gezondheid

Senseo ontkalken

dit antwoord kreeg ik van de fabrikant:


het ontkalken van de senseo doet u als volgt:


 


gebruik een ontkalker op basis van citroenzuur (bijvoorbeeld hg-ontkalker, o.a. verkrijgbaar bij huishoudspeciaalzaken en bouwmarkten). vul het waterreservoir tot de max-aanduiding met ontkalker en water volgens de instructies op de verpakking van de ontkalker en druk vervolgens op de aan/uitknop. de machine is klaar voor gebruik wanneer het lampje continue blijft branden.


 


plaats de 1-kops padhouder in de machine, bij voorkeur met een gebruikte coffee pad en sluit het deksel zorgvuldig.  


plaats een kom met een inhoud van minimaal 1500 ml onder het koffie-uitstroomgedeelte om het ontkalkermengsel op te vangen. druk op de knop voor 2 kopjes en laat de machine werken. herhaal dit totdat het waterreservoir leeg is. ontkalk de senseo koffiemachine nooit met een geopend deksel. het deksel dient volledig vergrendeld te zijn.


 


herhaal de voorgaande stappen nogmaals met een nieuw mengsel van ontkalker en water. leeg het waterreservoir zodat er geen resten ontkalker meer in zitten. spoel de machine minimaal drie keer volledig door met schoon water. vul het waterreservoir niet met het gebruikte hete water van de voorgaande spoelbeurt. maak de padhouder na het ontkalken schoon om verstopping te voorkomen.