Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-07-2006 12:55:11
Vrije tijd & Tuin

Hoe kom ik op een diervriendelijke manier van duiven af??

er zijn tochtstrips met een zacht rubber/schuim achtige laag en een kleeflaag beschermd door papier die je zo los kunt trekken en op raam/deursponningen kan plakken.   dit materiaal kun je ook op een balkonrand, waar de duiven normaal gesproken zitten, plakken.   omdat de duiven dan ineens niet die harde grip op de ondergrond meer hebben vinden zij dit eng waardoor ze daar niet zullen gaan zitten.


dit idee is ook eens toegepast op het paleis op de dam (amsterdam) en heeft (voor zolang dit duurde) in ieder geval tijdelijk geholpen.   wat ook wel wordt gedaan is het groene gaas, bedoeld op vooral kersenbomen te beschermen tegen spreeuwen tussen bovenrand balkon naar beneden te spannen zodat de duiven niet eens op de balkonrand kunnen gaan zitten (o.a. verkrjgbaar bij tuincentra).


't komt misschien door de warmte want andere ideeën die ik las waren niet al te serieus.  dit, wat ik aandraag helpt zeker tegen


de vrije vogel