Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-09-2006 14:31:32
Voeding & Gezondheid

Karbonades braden

Als er heet aangebraden wordt en het vlees moet daarna nog even langzaam gaar worden, wordt de hitte vaak geblust door een scheutje koud water of witte wijn o.i.d. toe te voegen, ter voorbereiding op de jus. deze koude toevoeging levert dus taai vlees op. vlees is spierweefsel en - ondanks dat het dier allang geslacht is - reageert op kou met een lichte samentrekking  (laatste stuiptrekking). hierdoor wordt het vlees taai.

vladja