Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-09-2006 15:13:23
Voeding & Gezondheid

Karbonades braden

grootvader had gelijk. hij schreef niet heet bakken maar heet dichtschroeien. dat is een goot verschil! heet dichtschroeien - wat maar heel kort duurt, meestal  'n seconde of twintig  - zorgt er voor dat het vocht in het vlees blijft. vlees wordt taai en droog van te lang bakken en niet zo zeer door de temperatuur ofschoon vlees wel zal verbranden met  een hoge temperatuur.


wie vlees in vet of olie doet van te lage tempertuur bakt niet meer want dan loopt het vocht uit het vlees en dan ben je gewoon aan het sudderen omdat het vocht zich met het vet of olie mengt.


hij schreef ook : daarna op lage temperatuur nagaren. dat is dus het bakken zelf. hoe lang gebakken moet worden is een kwestie van ervaring - echter nooit te lang want dan wordt het droog.


vocht toevoegen wordt niet gedaant bakken, wel met stoven waar het de temperatuur zo laag moet zijn dat het tegen de kook aan zit - dus bijna pruttelen.


olijfolie bakt niet beter, wordt hoofdzakelijk voor de smaak daan.