Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-09-2006 20:09:39
Voeding & Gezondheid

Karbonades braden

Eerst lekker marineren in zoute sojasaus, gesnipperd uitje, knoflook, peper, mosterd, honing, olie en wat ananassap (go easy on the honing dan hè) of geprakte kiwi (of gewoon een klein beetje azijn): fruit als ananas en kiwi hebben hetzelfde effect als azijn: ze maken het vlees mals. ik vind zelf hiervoor een ribkarbonade het lekkerst, die ik dus eerst lekker een paar uurtjes marineer, dan aan beide kanten aanbraad in de hete boter (op tijd vuur lager zetten, anders verbrandt de boel). vervolgens zet ik het gas laag en laat de boel (met wat kokend water of bouillon erbij, nooit iets kouds toevoegen, dan schrikt je vlees zich de taaiheid) lekker sudderen op een vlamverdeler. minstens een uur, maar hoe langer hoe lekkerder hoor!