Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 02-11-2006 22:30:26
Auto & Vervoer

Rooie diesel

ken iemand die heeft een peugeot 307 2.0 hdi en rijdt altijd op rode diesel, maar het schijnt inderdaad toch niet helemaal goed te zijn voor o.a. de brandstofpomp, want die werd er ook al voor gewaarschuwd en het belastingverhaal lijkt me duidelijk, maar dit ging louter om de kwaliteit van de diesel.
die moest niet altijd rood rijden, maar regelmatig normale diesel en liever altijd, want het zat hem niet alleen in de kleur, maar door de inspuiting van de motor kon het problemen opleveren, omdat het cetaangehalte lager is en het zwavelgehalte schijnt ook iets af te wijken.
als het cetaangehalte lager is, dan is het niet geheel geschikt voor b.v. een veel ingewikkelder ingespoten diesel van een auto dan voor b.v. een tractor.
de oudere dieselmotoren van een auto hadden er minder moeite mee dan die nieuwe ingespoten diesels, dus verschil is er wel degelijk in rode en gewone diesel en vooral voor de nieuwste diesels........