Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-11-2006 21:07:03
Auto & Vervoer

Rooie diesel

ik zal deze vraag alleen technisch beantwoorden wat julie allemaal willen met de belasting en weet ik veel wat al niet meer zal mij een dooie rot zorg wezen. en binka ga jij alsjeblioeft iets nuttigs doen in je leven ipv hier interessant over te willen komen.


zo en nu een antwoord.rode diesel is diesel met een rode kleurstof die goedkoper is. maar of deze rode het zelfde is als de normale diesel ? ik denk van niet (met enige zekerheid). de normale diesel motoren (oudere auto'met een schottenpomp of lijnpomp,of tractoren) zullen gewoon kunnen rijden op rode diesel, maar de huidige moderne motoren zullen hier na verloop van tijd moeite mee krijgen omdat tegen woordig gebruik word gemaakt van commenrail en hdi en dci en cdi en huppeldepup, oftewel de brandstof word met hoge druk in de verbrandingskamer gespoten en door de smerende werking van normale diesel worden de onderdelen van de motor welke blootstaan aan de diesel gesmeerd  (leidingen,pomp,verstuivers,etc) zou de smerende werking minder zijn (zoals waarschijnlijk rode diesel) dan heb je kans dat de pomp kapot loopt (zelfde effect als rijden zonder motorolie).tank voor de gein maar eens gewone benzine in een moderne dieselauto (ik weet dat de schade ongeveer 10.000 euro is) behalve het vervangen van de pomp moeten zelfs de tank de leidingen de injectoren en zelfs de cilinderkop vervangen worden omdat alles schraal is geworden door het niet smeren van het systeem(wat de diesel dus doet) om zo zeker te zijn dat de schrale sporen uitgewist zijn voor de nieuwe motor. ik hoop dat je aan deze uitleg wat hebt gehad