Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-12-2006 14:58:20
Elektronica & TV

Krachtstroomstekker vervangern voor een gewone

hoe weet u dat het krachtstroom is.


hoe heeft u dat gecontroleerd?


het is zo dat ik ook een electrisch fornuis bezit deze is aangesloten 230 volt maar omdat de kookplaten samen met de oven aan kan is er dus een z.g dubbele aansluiting 2x 230 volt in dubbel aangesloten stker contacrdoos. daar komen n.l 2 verschillend groepene groepen in voor allebij met een aparte zekering.


dus als u de kookplaten en de oven te gelijk aan heeft staan is de belasting verdeeld over twee groepen.


zo is het bij mij aan gesloten.


mocht het bij u ook zo zijn dan is het eenvoudig te verhelpen, kijk in de meeter kast daar zit waarschijnelijk een apart groepenkastje met  minimaal 2 zekeringen deze twee uit zetten daarna de dubbel wandcontact doos ver wijderen, daarna een normaal aarde stopcontact plaatsen door 1 groep aan teluiten met aarde du drie verschillend kleuren te gebruiken dan blijven er twee kleuren over deze goed isolerendoor middel van lasdopjes daar na even een lamp in he op geplaatste contact te steken dan in de meterkast een groep aanzetten dan kun u bekijken welke groep u nu in gebruik moet nemen want als de lamp brand dan is het de goede, als hij uit blijft dan meot u de andere groep gebruiken, dus de ene uitzetten en de andere aanzetten.


succes ermee met vr.gr.valerius