Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-01-2007 19:47:39
Vrije tijd & Tuin

Wij willen een hondje, waar moeten we op letten?

ik praat met 2 petten op. ik heb nl. zelf honden gekocht en heb 2 x een nestje gehad.


ten eerste voor de aankoop:



welk ras wil je hebben (groot of klein). lees eens iets over dit ras, bij een kruising lees dan iets ove beide rassen.
heb je de financiele middellen voor jaarlijkse enting, voer, ziekte, eventueel trimster, speelgoed en aanschaf eerste honden spullen zoals riem, halsband, mand eventueel bench.
heb je tijd voor een hond, bij een pup de opvoeding zoals zindeijk maken, voor alle leeftijden, cursus, uitlaten, grotere wandelingen maken, spelen, opvoeden.

als je dit weet dan kun je opzoek.


bij asiel:



laat je niet verleiden door een zielig kopje of zileig verhaal. de hond heeft er veel meer aan als u hem aanschaft met verstand en het een blijfertje is dan dat u ingaat op zielig verhaal en hij straks weer in een asiel beland omdat het toch niet de juiste keuze was.
ga meerder asiels bekijken zonde er vanuit te gaan dat u met een hond terug komt. ziet u een leuk hondje vraag dan bv 2 dagen bedenk tijd. als u die tijd niet krijgt dan zou ik daar ook geen hond nemen. vergeet niet netjes af te bellen als u toch van de hond afziet.
ga eens met de hond uit  wandelen en bekijk dan hoe hij tegen andere honden / mensen is. ga niet op een verhaal van anderen af, ook niet die van verzorgers.

bij een fokker (particulier of anders):



is de moeder aanwezig. eventueel vragen waar vader is en of het mogelijk is vader ook eens bij hem thuis te bezoeken.
hoe reageert de moeder, is zij vrolijk, gezond en is het een hondje dat je zelf eventueel ook zou willen hebben.
hoe reageert de fokker, mag je altijd komen kijken nadat je een afspraak hebt gemaakt. heeft hij nog tips over zijn eigen pupjes, mag je hem bellen als je vragen hebt.
wie is de dierenarts, vraag daar desnoods informatie over de fokker.
hoe ziet de leefomgeving er van de pups uit, zien zij wel voldoende mensen of liggen zij ergens in een schuur, bedenk wel dat wat zij al vroeg leren dat dit de rest van hun leven bij zich dragen.
mag je de pups aanhalen. ( bij mij mag dit alleen als de mensen hun handen met mijn middel ontsmetten, i.v.m. overdracht ziektes). ga nooit twee nesten op 1 dag bezoeken i.v.m. ziekte overdracht.
vraag ook hier eventueel bedenktijd aan van bv 2 dagen.
zijn de pups levendig, let hierbij wel op de leeftijd, 4 weken oude pups kunnen meer als 3 weken oude pups.
schrik niet als de pups alleen maar slapen waneer je op visite bent. blijf bv een uurtje en laat ze eerst een poosje slapen maak ze daarna wakker en kijk of ze actief zijn.
is het nest schoon, verwacht geen blinkend nest want dan is het schoongemaakt omdat er mensen komen kijken. er mag best een poepje of een plasje inliggen, maar het mag niet stinken en eruit zien alsof het nog nooit is schoongemaakt.
ga ervan uit dat je zonder pup terug komt.

neem je kinderen mee, dan vinden zij alle honden leuk, beloven zij alles te doen als ze die hond maar krijgen. bepaal dus als ouders eerst wt je wilt en eventueel een beperkte keuze uit honden waar daarna de kinderen weer uit mogen kiezen. houdt er rekening mee dat je een hond als volwassenen zelf moet uitlaten en opvoeden en dat dat voor de komende 15 jaar geldt.