Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-08-2004 19:46:04
Voeding & Gezondheid

Eieren bewaren

schone eieren zijn langer houdbaar dan eieren waar nog vuil aan zit. kijk daarom de eieren voordat u ze opbergt even na en maak ze eventueel met een doekje schoon.


bewaar eieren liefst niet langer dan twee tot drie weken op een koel en donkere plaats, in de doos in de groentela. als u ze bewaart in het eierrekje in de koelkastdeur is er grote kans op temperatuur schommelingen en kans op condens. condens op eieren moet altijd worden voorkomen.


leg eieren niet dicht bij gerookte vis, knoflook of ander sterk ruikende of snel aan bederf onderhevige levensmiddelen. eieren kunnen door de poreuze schaal heel gemakkelijk geur en smaak van dergelijke producten overnemen.


bewaar eieren met de punt naar beneden, zo blijft de dooier het best op zijn plaats. eieren moeten met het luchtzakje naar boven worden bewaard, anders gaat de lucht naar boven en raakt het vlies los.


neem eieren voor het gebruik bijtijds uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.