Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-02-2007 20:09:18
Vakantie & Reizen

Wat is een goed middel om watertanks te reinigen van een caravan

dag raaltje,


zie:


http://www.caravans.net/praktisch/zomerklaar.php">http://www.caravans.net/praktisch/zomerklaar.php


waterinstallatie


voordat de waterinstallatie weer in gebruik kan worden genomen moet deze eerst worden gereinigd. omdat tank en leidingen door algvorming en slijmvorming van bacterien inwendig vervuilen is het noodzakelijk de tanks en leidingen goed schoon te maken. voeg in lauw water opgeloste soda toe aan de watertank en reinig de binnenzijde van de tank met een harde borstel. spoel ook de leidingen met de soda-oplossing door. verwijder vervolgens het water uit de tank en vervang dit door schoon water waaraan bleekmiddel is toegevoegd. gebruik een verhouding van 10 cl. bleekmiddel op 10 ltr. water. naast de hiervoor genoemde manier kunnen ook enkele tabletten steradent (voor het reinigen van kunstgebitten) worden opgelost in de watertank. spoel de leidingen door en laat het mengsel voor een effectieve ontsmetting tenminste 48 uur in de tanks en leidingen staan. spoel daarna enkele malen goed door met schoon water. tot slot, let er bij het vullen van de tank op dat er geen verontreinigingen in de tank komen.

indien een boiler aanwezig is dan dient deze eerst te worden gevuld. zet je de boiler namelijk op stroom voordat deze volledig is gevuld met water, dan kan de boiler (verwarmingselement) worden beschadigd.


vriendelijke groet, read2.