Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ai
aircoconsult - 16-04-2007 16:49:42
Huishouden & Energie

Airco zonder afvoerslang

beste harry,


ik neem aan dat je met de afvoerslang de luchtafvoerslang van een mobiele airco bedoeld. als dat zo is dan is het antwoord, nee!


de reden daarvoor is dat de warmte die uit de ruimte komt plus de warmte van de compressor afgevoerd moeten worden en dus niet in dezelfde ruimte moeten komen. denk daarbij aan de koelkast. de warmte die onttrokken wordt uit je koelkast en de warmte van de compressor (zwarte potje) worden afgevoerd door een zgn. condensor (zwarte "wasbord" achterop je koelkast) deze is immers ook niet in de te koelen ruimte geplaatst.


er bestaan wel mobiele airco's met een condensor die dmv flexibele slangen, onlosmakelijk, verbonden is met de binnenunit en die ergens op je balkon, of uit het raam gehangen kan worden.


de prijzen verschillen nogal. voor de berekening van de capaciteit van de airco moet je ongeveer uitgaan van 30 a 35 w/m3 ruimte inhoud (vooropgesteld dat je in een moderne, geisoleerde, woning woont)