Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-10-2004 00:22:15
Voeding & Gezondheid

Eieren bewaren

hehe, dit is echt zo'n vraag waar een hoop onzin antwoorden op komen. een ei ligt in de supermarkt in de koeling omdat ze dan langer houdbaar zijn. een ei is 4-6 weken houdbaar (in de koeling) afhankelijk van temperatuur schommelingen. maar pas wel op met de data's op de dozen van de eieren wordt vaak gerotzooid (en dit weet ik uit eigen ervaringen vanwege een vakantiebaantje). het beste kun je eieren gewoon bij de boer halen en is dit niet mogelijk dan moet je er rekening mee houden dat de eieren een paar dagen ouder zijn dan er op de doos staat aangegeven.


die andere antwoorden waar in staat dat de eieren de geur van andere voedingsstoffen kunnen aannemen die in de koelkast staan, dat is flauwekul, datzelfde gebeurt namelijk ook als je bijvoorbeeld aardbeien in de koelkast hebt staan, daar gaat ook alles naar ruiken. als je hier bang voor bent gewoon een koelkastei halen. dit is een soort "geurvreter" voor de koelkast die alle onaangename geurtjes van de koelkast in zich opneemt. een andere oplossing is sterk ruikende voedingsstoffen gewoon goed af te dekken.


in het kort gezegd eet je weinig eieren, de eieren gewoon in de koelkast bewaren dan zijn ze veel langer houdbaar>