Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-09-2007 18:05:29
Geldzaken & Recht

Voledige alphahulp

liefmeisje@ hier klopt iets niet. u zou een kleine zelfstandige zijn maar wel een loonstrook hebben. wat stat er dan op die loonstrook? een zelfstandige, klein of groot krijgt uitbetaald op basis van een declaratie n.a.v. de verleende dienst of verkocht product.


voor wat betreft de fiscus, de hoogte van de inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen maakt het in die zin uit dat bij inhouding van loonheffing via een "werkgever" die inhouding wordt verrekend. u zou dan eventueel korting hebben/aftrekposten als iemand in loondienst. voor een zelfstandige zijn de tabeltarieven gelijk aar heeft u andere aftrekmogelijkheden waaronder alle kosten die u aantoonbaar als zelfstandige maakt en ondernemersaftrek. de eerste jaren ook nog beginnend ondernemersaftrek.


is er geen sprake van loonheffing via "een werkgever"of reserveer of vraag aan de belastingdienst voorlopige aanslagen opdat u niet een aanslag in één keer krijgt. u moet naar mijn mening rekenen voor 2007 op een aanslag ad ca. € 2500 (1e schijf, 33.65%) zonder dat ik rekening hield met aftrekbare posten