Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-10-2007 13:16:00
Huishouden & Energie

Combimagnetron of oven?

ik ben van mening dat een combi-magnetron voor het bakken van koekjes, taarten e.d. minder geschikt is dan een gewone oven. voor ovenschotels enzo is het ding prima, de ovenfunctie staat hier vaak aan. wanneer ik broodjes afbak, leg ik ze op het ronde rooster, zo worden ze wel aan alle kanten bruin.


ik heb zelf een prijzige sharp combi, en ik merk toch dat koekjes enzo aan de achterkant van de magnetron veel sneller bruin worden dan die aan de voorkant. het halverwege omdraaien van de bakplaat is geen optie, omdat de plaat er maar op een manier in kan.


mocht je er toch een willen kopen, let er dan op dat je een bakplaat en rooster bijgeleverd krijgt. ik heb deze apart moeten kopen, ze kostten 40 euro. en volgens de handyman zijn de platen van sharp nog een van de goedkoopste. in de winkel stond de combi overigens wel opgesteld met bakplaten, ik ging er toen stomgenoeg vanuit dat die er bij zouden zitten.


bedenk ook dat er geen 2 pizza's tegelijk in een combi passen. wij snijden er meestal 2 door de helft voor ronde 1 (allebei een halve) en terwijl we eten wordt de rest gaar. je kunt ook een pizza in stukken snijden en die dan om de hele pizza leggen.


ik ben erg blij met mijn combi-apparaat hoor, maar als we een nieuwe keuken doen volgend jaar komt daar voor het gemak en bakplezier toch echt een gewone oven in.