Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 19-11-2007 16:06:14
Computers & Telefonie

Andere schijf installeren

het meest een voudige i9s om een externe behuizing te kopen waar de harde schijf in kan en die u dan via de usb aansluit. let even op dat u een goede heeft omdat er verschil is in aansluiting van nieuwe en oudere hd's. kost u ongeveer € 45,00.


een andere methode die geen geld behoeft te kosten is: de kast van de pc openmaken na het eerst volledig stroomloos te hebben gemaakt. na verwijderen van schroeven is de inhoud er eenvoudig uit te schuiven. kijk dan of er ruimte is voor de tweede schijf. er ligt een brdede kabel in met nog beschikbare aansluitingen als het goed is. u dient de tweede harde schijf in te stellen op slave als aangegeven op de schijf zelf door het verzetten van een plastic blokje (jump stick) van master naar slave. (of als bij sommige seagate's in dat geval geheel verwijderen). daarna alles weer in de kast schuiven, alles weer aansluiten en de pc zal zelf de nieuwe schijf detecteren. (dat gebeurt overigens ook als u een externe behuizing neemt. dat laatste heeft ook nog als voordeel dat u die schijf als back-up kunt benutten en "meenemen naar willekeurig welke andere pc met usb aansluiting.