Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-11-2004 23:36:39
Voeding & Gezondheid

Eieren bewaren

hé bluebell, kun je niet lezen? de eieren nemen geen geurtjes over! en bananen mag je niet eens in de koelkast bewaren, want dat is een tropische vrucht. geen enkele tropisch vrucht mag in de koelkast, omdat ze dan onderhevig zijn aan lage-temperatuur-bederf. dat zie je, b.v. bij een banaan, aan glazige plekken op het vruchtvlees. tropische vruchten zijn: bananen, ananas, mango, guave, passievrucht enz. en neem van mij aan, als kok en haccp ervaringsdeskundige, weet ik echt wel waar ik het over heb.


"eieren bewaart u best koel en droog".(bron:veiligvoedsel.org)  "bewaar eieren in de koelkast, neem ze er op het laatste ogenblik uit" (bron:voedselagentschap)  "eieren zijn bederfelijke levensmiddelen en dienen daarom bij aankoop zo vers mogelijk te zijn. het is aan te bevelen om bij de aankoop ieder ei afzonderlijk op barsten en vervuiling te controleren. via een gebarsten of vervuilde schaal kunnen bacteriën en schimmels in het ei dringen. na aankoop moeten de eieren zo spoedig mogelijk naar huis worden gebracht. extreme temperatuurschommelingen hebben een nadelige invloed op de houdbaarheid. om de houdbaarheid te verlengen moet u de eieren koel  bewaren in de koelkast. eieren verliezen in een dag op kamertemperatuur meer versheid dan in een week in de koelkast. eieren voelen zich het meest thuis in hun doosje. zo zijn ze beter beschermd tegen licht en temperatuurschommelingen."(bron:xquis.com)