Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 05-03-2008 09:14:47
Geldzaken & Recht

Verhuren van koophuis zonder toestemming van mede-eigenaar

bij particuliere verhuur bouw je niet meer rechten als huurder als je ergens langer woont.


het is echter wel zo dat uw ex in beginsel niet zonder uw medewerking een huurovereenkomst had kunnen sluiten, al helemaal niet met een koop-optie.


aangezien de huurder relatief eenvouding na had kunnen gaan wie de eigenaren waren van de woning en dus ook met wie zij een huurovereenkomst hadden moeten sluiten, kunt u de huurders er uit laten zetten.


wat ook nog mogelijk is om een akte van verdeling op te laten stellen door een notaris waarbij de woning en de hypotheek geheel aan u worden toebedeeld. als eigenaar kunt u dan ook de huurders er uit zetten. de regel "koopt breekt geen huur" gaat namelijk niet op voor verdelingen en huurovereenkomsten die sowieso al niet rechtsgeldig waren.


lijkt mij niet zo langdurige geschiedenis, een beetje slimme advocaat zou dit zo voor elkaar moeten hebben. maar om te voorkomen dat u het verwijt krijgt dat u de schijn hebt opgewekt wel met de verhuur in te stemmen, zou ik een aangetekende brief sturen aan de "huurders" waarin u één en ander nogmaals uitlegd, stelt dat de huurovereenkomst niet geldig is en stelt dat de woning binnen 1 maand leeg en ontruimd opgeleverd moet worden. maar ook dat lijkt mij iets dan een beetje advocaat al voor u geregeld had moeten kunnen hebben.