Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 24-04-2008 02:02:17
Voeding & Gezondheid

Sanquin bloedbank

Dag anne,

met 17 jaar was ik donor. makkelijke groep en rh.f., dat overal voor te gebruiken is. heb verschillende flessen bloed met mijn naam erop als donor aan een bed gezien. ook 's nachts wel eens met loeiende sirene naar ziekenhuis geweest voor een noodgeval bij een kraamvrouw. daar had ik een goed gevoel bij.
doordat ik werk kreeg waardoor ik niet meer op vaste tijden thuis was, ben ik gestopt. intussen ben ik vast thuis, maar hoorde ik intussen dat er altijd plasma van gemaakt wordt en de bloedbank aan het buitenland plasma verkocht voor dik geld. een beschuit met kaas kon er niet meer af, alleen een kop koffie. daar houd ik niet van.
in duitsland wordt sinds jaar en dag iets betaald aan de donor, voor een halve liter. in het leger een dag verlof.
dit, en omdat er alleen nog plasma van gemaakt wordt, ook al heb je een mooie bloedgroep en puur gezond, hebben me geen donor meer laten worden.
er wordt nu kunstbloed gemaakt en hebben geen last meer van hiv-besmetting. ze doen maar.

hardware error man.