Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-05-2008 19:05:06
Voeding & Gezondheid

Gezond

helaas moet ik dan toch even spelbreker zijn. vorige week was er nog op de tv in het nieuws, dat er in groenten niet meer zoveel vitaminen bleek te zitten, vanwege het productieproces. zodra groenten worden gesneden, zoals in roerbakken gaat er sowieso al veel vitaminen verloren. het beste is de verse groenten te snijden net voor het gebruik. groenten zijn altijd goed in de voeding vanwege hun hoge vezelgehalte, waardoor goed voor de darmen.


ook diepvriesgroenten doet niet onder voor verse groenten. verder hangt de opname van vitaminen af van mineralen en vet. vitaminen hebben vet nodig voor het vervoer en mineralen om te worden  opgenomen, anders gaan ze zo weer verloren. vandaar dat ik altijd kies voor eieren, want in een ei zitten alle mineralen. dan vernietigd roken en alcohol weer vitaminen en zo zijn er nog heel wat meer oorzaken die vitaminen wegnemen. ook medicijnen spelen daar een rol in. wat dat betreft is voedingsleer erg complex.