Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-05-2008 19:07:02
Voeding & Gezondheid

Blaasontsteking en cranberry capsules

1. doordat vrouwen een kortere plasbuis hebben dan mannen krijgen zij sneller een blaasinfectie. 2. doordat vrouwen een opening hebben om te plassen die dichter bij de anus ligt krijgen vrouwen sneller een blaasinfectie. 3. mensen (bijv sommige gehandicapten) die moeten sonderen om hun urine kwijt te raken hebben door het inbrengen van de sonde een hoger risico op een blaasinfectie. 4. wat voor besmetting is het? het is een (meestal) bacteriele (e-coli) infectie doordat de bacterie bij vrouwen gemakkelijker via de plasbuis naar boven kan 'klimmen'.



5. wat kan je eraan doen?


ga bij twijfel altijd naar een arts!! daarnaast het onderstaande advies:



a: start een kuur cranberrysap, vloeibaar en ongezoet is het beste (bijv. terschellinger cranberrysap). waarom? er zitten in cranberry's stoffen die het moeilijker maken voor de e-coli bacterie zich aan de blaaswand te hechten. men plast de bacterie eruit. mocht je in de toekomst een eventuele volgende infectie voelen aankomen (je weet wel wat ik bedoel) start zo snel mogelijk een nieuwe cranberrykuur.
b: is er al antibiotica gegegeven of moet je het innemen? neem dan gezonde darmbacterien erbij (bijv. newcare acidophillus). men ziet toch op tv: 70% van je weerstand zit in je darmen? de antibiotica helpt ook je broodnodige gezonde bacterien om zeep. na je antibiotica kuur is "70% weerstand"weg. de volgende blaasinfectie ligt door deze lage weerstand al op de loer (daarom zie je vaak herhaalde blaasontstekingen) daarnaast kweek je hele 'goede' resistente e-coli bacterien in je blaas...lekker handig voor de volgende antibiotica kuur... die werkt dus nog slechter...


vragen? jgrkusters@hotmail.com