Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 26-05-2008 23:20:44
Auto & Vervoer

Elektrische fiets van de aldi voor 699

@ harrie:

de fiets heb ik vandaag in de winkel bekeken. ziet er wel goed uit: veel roestvaststaal, behalve bij de remmen. met flink wat vaseline is roest daar wel uit te stellen.

je hebt gelijk, er zitten 7 versnellingen op, hoewel daar in de folder geen gewag van wordt gemaakt.

van een laadapparaat heb ik niets gelezen of gezien. het kan zijn dat dit er apart bijgekocht moet worden.
het lijkt erop dat de accu steeds van de fiets afgenomen moet worden om geladen te worden. dat lijkt me niet handig. er zit ook een slot op.
in de schuur waar ze gestald wordt laden met de accu op de fiets lijkt me het handigst. neerzetten, een plug insteken en laten zitten, ook al gebruik je de fiets dagen niet. dat stelt eisen aan het laadapparaat.

wat die 24 volt betreft, de meeste fietsen worden uitgerust met 12 volt spullen. er zijn onderweg bij o.a. restaurants mogelijkheden om de accu snel op te laden zodat je grotere tochten kunt maken, maar dan moet de spanning wel een beetje uniform zijn.

van die fietsenmakers ben ik niet met je eens. koga heeft het overgrote deel van de nederlandse fietsenhandel in handen en er zijn voorschriften voor de rijwielhandel. kartelvormachtig. daarom zouden ze inderdaad in duitsland goedkoper kunnen zijn. daar worden, zeker in het hele grensgebied, zeel veel nederlandse fietsen verkocht. duitsers willen die lompe duitse modellen niet meer omdat daar intussen de fietswegen veel beter geworden zijn.

er zit een gewone, roestende, ketting op. een fietsfanaat wil bij z'n racefiets de ketting wel geregeld sprayen en schoonmaken. maar voor een "huis-tuin-en-keukenfietser" is onderhoud snel een stiefkindje.
met een gesloten kettingkast is dat probleem over.

op de website voor e-bikes zoals aangegevenheb ik ook gekeken. precies dezelfde fiets zie ik er niet bij, doch ze lijkt op de plaatjes het meest op de ecotrade cruiser en de ezee sprint.

om de fiets met andere fietsen en prijzen te vergelijken is wel gevaarlijk. men vergelijkt gauw koeien met paarden. het maakt nogal wat uit of de motor in het voor- of achterwiel zit. ook i.v.m. zwaarder sturen en draadbreuk. met de motor vóór zijn de fietsen meestal het goedkoopst.

h.