Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

do
dories14 - 02-06-2008 18:19:29
Computers & Telefonie

Ah mobiel kan niet simlock vrij gemaakt worden.

normaal gesproken moeten de unlockcodes na een jaar vrijgegeven worden. je moet dat aanvragen en je krijgt dan de codes thuis gestuurd met instructies. volgens mij heeft de vorige schrijver gelijk: je moet dan een eerst andere simkaart erin doen.


ik had hetzelfde probleem met kpn prepaid en een sendo. dat toestel was binnen een week vervangen door een andere omdat hij defect bleek. die bleek na ee jaar echter door de kpn niet te unlocken. na vele maanden van telefoontjes en mailtjes met (een welwillende kpn) mocht ik een nieuwe gsm voor hetzelfde bedrag kopen van de kpn of een tegemoetkoming in kosten ontvangen voor een nieuwe gsm uit welke winkel ook. ik heb toen voor het laatste gekozen en een (duurdere) unlocked gsm gekocht. zo'n 2 jaar later heb ik de sendo (die in het algemeen moeilijk te unlocken is) in een winkel voor 10 e kunnen laten unlocken. op de markt is unlocken voor gangbare merken vaak goedkoper. probeer dus eerst eens het unlocken met een andere simkaart in de gsm zoals al werd voorgesteld door een eerdere schrijver.


vr.gr. en succes!