Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-06-2008 10:48:12
Huishouden & Energie

Naaimachine maakt geen steken

graag zou ik voor jullie allemaal een paar gewone tips willen geven omdat dat vaak oorzaken zijn van minder goed resultaat.


vewijder met een kwastje stof en draadresten van zowel de bovenspannig als het gebied van het spoelhuis en verwen de machine eens met machineolie.


als je een nieuwe naald gaat gebruiken, rol die eerst even over je tong zodat het "filterlaagje" van de fabriek eraf is.


oudere machines die een beetje "uitgelubberd" zijn, werken vaak alleen nog met naalden dikker dan 80.


als je twijfelt of de spanning goed is, doe dan bijvoorbeeld rood boven en wit onder, dan krijg je een beter beeld hoe je hem af kan stellen.


laat de machine eens zig-zaggen, dan kan je vaak zien of hij links pakt of rechts.


voor syntetische stoffen zijn er speciale anti-statische naalden te koop, die zijn wat scherper en hebben een langere punt.


voor naalden in het algemeen: wacht niet met een naald vervangen tot hij breekt, als je er mee in je vinger kan prikken zonder dat je dat voelt is het echt een stopnaald zonder punt geworden, versleten dus.


soms heeft een draad wat extra spanning nodig, maar niet per se vanuit het geijkte kanaal, probeer dan eens een slag om de naald te doen, soms werkt rechtsom en soms werkt linksom. de slag maak je als laatste voor je de draad door het gaatje van de naald doet.


succes!