Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-06-2008 10:43:36
Huishouden & Energie

Naaimachine maakt geen steken

ik repareer regelmatig naaimachines voor vrienden en kennisen en ik heb nog nooit een versleten naaimachine gezien. vaak mishandeld, dat wel, als een naaimachine een paar jaar heeft stilgestaan, doet hij het niet meer omdat alles te stroef loopt, gebrek aan olie. olie geven en even zonder spoelte en zonder garen laten lopen, weer olie geven en even vol gas laten lopen tot de ergste herrie eruit is. je hoort het als het weer soepel gaat. een droge machine maakt meer herrie.


draad en spoeltje er weer in. niets aan de hand.


als een naaimachine veel gebruikt wordt iedere week een paar druppels olie. als hij weinig gebruikt wordt, eens in de veertien dagen of iedere keer voordat je hem gebruikt, dat wordt heel veel vergeten en is de oorzaak van veel ellende.


let op: er bestaan ook smeervrije naaimachines, die hebben dit soort problemen niet.