Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-06-2008 16:50:50
Geldzaken & Recht

Hoe veel mogen ze inhouden met een loonbeslag

een item van drie jaar geleden, maar o.k.:


er zijn verschillende websites waarop je kunt berekenen of ze niet teveel van je nemen. zoals passade.nl (ga naar bereken je recht) en op de website van rvr.org (raad voor de rechtsbijstand) staat ook wat.


uit m'n hoofd gezegd: voor een alleenstaande geldt een standaard beslagvrije voet van 794 euro, die nog gecorrigeerd wordt adh van hoogte huur, huur/zorgtoeslag, ziektekostenpremie. en als je het zelf niet weet, kun je naar een sociaal raadsman/vrouw, sociale advocatuur of zoiets om na te laten rekenen of het nou allemaal wel klopt.


als je trouwens niet reageert op de brief van een deurwaarder, dan mag deze de beslagvrije voet (bvv) halveren. dat wil zeggen dat de beschreven alleenstaande niet 794 euro mag houden, maar slechts 397 euro om van te leven. ben je onvindbaar of woon je in een buitenland (met nl inkomsten uiteraard) dan is de bvv nul euro.


maar waar het om gaat: zoek professionele hulp. bij een kredietbank kun je terecht en anders weten die waar je je moet melden. en hou je aan de te maken afspraken! schuldeisers moeten geld kwijtschelden, soms heel veel, dus die mogen op z'n minst van iemand verlangen dat die zich aan afspraken houdt. en natuurlijk is dat allemaal heel zwaar en moeilijk, maar je krijgt hier in nl tenminste een fatsoenlijke kans, die je in andere landen helemaal niet krijgt.


sterkte.