Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 28-07-2008 12:57:45
Geldzaken & Recht

Eenzijdig opzeggen hypotheek

het ligt er aan bij welke bank de hypotheek destijds afgesloten is en welke aktie uw ouders na aflossing hebben ondernomen.


gebruikelijk is namelijk dat de bank (uitzondering is eigenlijk alleen de rabobank) als ze zien dat al het geld terug is op hun rekening een brief daarover stuurt en vraagt welke notaris voor de doorhaling van de hypotheek moet zorgdragen. als ze daarop gereageerd hebben, zullen van de door hun opgegeven notaris ook een nota hebben gehad voor de doorhaling van de hypotheek.


in de hypotheekakte is hierin altijd al voorzien. daar staat een tekst in dat de bank het hypotheekrecht kan laten doorhalen als de lening is afgelost.


het gesprek met de bank om opnieuw geld te lenen moet sowieso omdat je weer afspraken moet maken over de rente en evt. aflossing.