Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 22-09-2008 16:00:13
Computers & Telefonie

Het duurt een eeuwigheid voordat mijn computer is opgestart

hallo tournier,


als de pc nog niet lang langzaam opstart, kun je naar een herstelpunt gaan van toen hij nog wel snel was. als dat de oplossing is en alles weer prima gaat, dan kun je oude/overbodige herstelpunten verwijderen en het laatste herstelpunt laten staan via schijfopruiming - meer opties - syst.herstel.


(van het onderstaande is hier al het e.e.a. vermeld):


scannen op virussen e.d.


pc cleanen (met bijv. crapcleaner, atfcleaner, beide zijn gratis progjes)


register opschonen (met bijv. de gratis regcleaner standard van tweaknow, die geeft ook aan wat veilig of niet veilig of onbekend is)


programma's die je niet gebruikt uninstallen en/of verwijderen (kan via: start -  configuratiescherm - software).


minder programma's mee laten opstarten en wat services uitschakelen. hoe dat te doen (stapsgewijs en met toelichtingen) staat op de site schoonepc: bovenaan in het groene kader aanklikken "xp optimaliseren" (of als je vista hebt: vista optimaliseren). dan scrollen naar de betreffende onderwerpen: msconfig sneller opstarten en windows services optimaliseren (oid), en dan stapsgewijs ermee aan de slag.


automatische updates uitschakelen en handmatig een paar keer per week kennisgeving over updates even aanzetten en dan controleren wat je wel en wat je niet aan updates nodig hebt (de info verschijnt dan in een venster met een link naar de toelichting). als je het noodzakelijke gedownload en geinstalleerd hebt kun je de update weer even uitzettten). dit doe je via deze computer - automatische updates.


je bureaublad niet te vol met icons, ervan verwijderen wat je niet of zelden gebruikt.


misschien gebruik je 2 firewalls?


succes,


laat ons svp weten wat het resultaat is en hoe.


vr.gr.