Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

roborgh
roborgh - 29-10-2008 17:45:53
Voeding & Gezondheid

Pate de foie gras

makreelmousse is een prima alternatief voor foie de gras.


een simpel en lekker te maken recept:


ingrediënten
200 gr. makreel, gestoomde
1 kleine komkommer
1 snufje paprikapoeder, turkse
2 el. mayonaise, zelfgemaakte
1 el. bieslook, verse, gehakte
citroensap
0.5 dl. slagroom, stijfgeklopte
peper
zout
zeezout
4 stuks slabladeren
tuinkers
4 takjes peterselie


bereidingswijze 
benodigde materialen: een zeef. in plaats van zelfgemaakte mayonaise kunt u ook ongesuikerde mayonaise nemen. fileer de makreel en verwijder zonodig met een pincet alle graten. wrijf de vis door een zeef. vermeng in een kom de vispuree met het paprikapoeder, de mayonaise, de bieslook en het citroensap. spatel er de slagroom door. breng de mousse op smaak met peper en zout en laat deze in koelkast tenminste 3 uur opstijven. halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een lepel de zaden en een deel van het vruchtvlees, zodat er nog een rand van circa een halve cm overblijft. bestrooi de komkommerhelften met (zee)zout en laat er een half uurtje het vocht uittrekken, de komkommer smaakt dan ook minder bitter.
spoel daarna het zout af (het voordeel van zeezout is dat het gemakkelijk te verwijderen is). maak de komkommer droog met keukenpapier. verdeel elke helft, afhankelijk van de lengte, in gelijke stukken (1 - 2 per persoon)