Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

surfsmurf
surfsmurf - 29-10-2008 17:55:14
Voeding & Gezondheid

Pate de foie gras

hoi eukie,


alhoewel ik al 15 jaar vegetariƫr ben, rees bij mij tijdens het surfen over de site van http://www.wakkerdier.nl/foiegras/ een soortgelijke vraag. je vindt daar nl. een lijst met restaurants, die weliswaar foie gras zouden serveren, maar op hun online-menukaart slechts de term ganzenlever gebruiken. (dekmantel of ...?)


mijn vraag:
bestaat er zoiets als biologische/normale ganzenlever? (pas gras, dus)


hun antwoord luidde:
"foie gras is vervette ganzen- of eendenlever met een gewicht van respectievelijk boven de 450 en 300 gram tot wel 1000 gram per lever. dit is alleen mogelijk door de dieren gedwongen te voederen, wat buitengewoon dieronvriendelijk is. het is ook mogelijk om ongemeste ganzen- of eendenlever in te kopen (resp. 130 en 90 gram voor een hele lever). dit zou dan eventueel afkomstig kunnen zijn van een biologisch gehouden dier. dit komt echter erg weing voor.
 
biologische foie gras bestaat niet. je kunt een dier wel gedwongen voederen met biologisch eten, maar de dwangvoedering an sich is verre van natuurlijk of biologisch en daarom kan foie gras nooit biologisch zijn." (re:28-10-08)


ik weet dat dit geen antwoord is op jou vraag (die qua taalgebruik en context met je tweede zin, het "hoe", overigens niets aan duidelijkheid te wensen over laat), maar vond het
informatief een aanvulling op je reden om te zoeken naar een diervriendelijk alternatief.


m.v.g.