Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 05-01-2009 23:35:48
Huishouden & Energie

Een zibro gebruiken in de leefruimte, is dit gezond?

toch nog even verder gezocht met google en kwam bij de onderstaande wikipedia pagina terecht. zal hier onder een stukje posten van het artikel:


http://nl.wikipedia.org/wiki/petroleumkachel


bij sommige modellen worden de hete gassen in een tweede verbrandingsruimte nogmaals gemengd met lucht. de hete gassen die als een wervelende kolom naar boven bewegen komen uit in een tweede, cilindervormige verbrandingskamer, met aan de onderkant luchtgaten. door de schoorsteenwerking van de stijgende gaskolom wordt lucht aangezogen. de hete gaskolom wordt door een cirkelvormige plaat naar buiten verspreid, waardoor intensieve menging met de aangezogen lucht plaatsvindt en de temperatuur oploopt tot zo'n 1200 graden celsius. hierdoor is in de praktijk sprake van een zeer schone, en reukloze verbranding, met als restproducten waterdamp en kooldioxide gas. geur is uitsluitend waarneembaar bij een te lage verbrandingstemperatuur, dus bij het aansteken en het doven van de kachel


m.a.w. bij een schone verbranding zijn de restproducten waterdamp (vocht) en kooldioxide (co2), deze kunnen bij mijn weten nog altijd geen kwaad aanrichten. als we de kachel hebben aanstaan, dan heb we altijd een raam op kiepstand staan... dus ook van te vochtige lucht hebben wij geen last, deze is altijd rond de 45 a 50%


ps. nu herinner ik mij trouwens dat die gast bij zibro ook zei dat waterdamp en kooldioxide de enige restproducten zijn.