Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-01-2009 23:37:08
Voeding & Gezondheid

Personenweegschaal

@ ryan:

een weegschaal is geen quercus.


een weegschaal hoeft niet geeikt te zijn. dat worden ze ook nooit, bij mijn weten

ook goedkope weegschalen wegen de tendens wel goed. bij afvallen wil je
weten of je afvalt. als dat inderdaad zo is, zie je een dalende
tendens. het gewicht wordt dan steeds minder en dat streef je toch na...



of je dan van 72 naar 71 kg gaat of van 69 naar 68 kg zal je zo een rotzorg zijn: je bent mooi een kilo kwijt en dat wilde toch.

echter als je het lijnen in verband brengt met je queteletindex, dan is het wel verstandig je gewicht te bepalen d.m.v. een geijkte weegschaal.

je kunt zo'n ding gemakkelijk ijken: leg er bekende gewichten op en kijk of het overeenkomt met wat je afleest. begin met ongeveer een kilo of 5, daarna 10 kilo, 20 kilo enz. als de afwijking met het werkelijke gewicht steeds hetzelfde blijft, b.v. + of - 300 gram, dan is het gemakkelijk: je verrekend het steeds afwijkende gewicht met het afgelezene b.v. 72 kg + 300 gram of 72 - 300 gram.

als de afwijking steeds meer wordt (groter of kleiner) naarmate je meer gewicht op de weegschaal plaatst, wordt het lastig. je zult dan moeten gaan extrapoleren om de afwijking in de buurt van je eigen gewicht te bepalen.

een makkelijker methode is dan de weegschaal mee te nemen naar een drogist (of elders) met een bascule weegschaal, zo'n nauwkeurig wit ding waar je bovenaan met gewichten kunt schuiven. daar bepaal je je gewicht eerst en ga direct daarna op je eigen weegschaal staan, die op een vlakke, harde ondergrond staat. dan zie je zo de afwijking met de echte weegschaal. daar kun je dan thuis mee wegen en rekenen. bij een mooie weegschaal kan dat verschil waarschijnlijk bijgeregeld worden. je hebt dan zo'n weegschaal, na bijregelen tot ze het juiste gewicht aangeeft, aardig geijkt.

als je de weegschaal thuis per ongeluk een keer laat vallen, herhaal dan de bovenstaande procedure.

in het geval dat je bij de drogist 4 keer op je eigen weegschaal stapt en ze geeft dan steeds of 2 keer een ander gewicht aan dan bij de vorige weging, breng ze dan maar terug naar de winkel en vraag om een goed die wel steeds hetzelfde aangeeft. zoals ik al eerder stelde: niet wiebelen op een weegschaal!

h.