Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 21-01-2009 09:43:32
Auto & Vervoer

Schade aan leenauto

beste tonkuijler, dat u een andere mening heeft is prima maar een aantal van de redeneringen klopppen toch echt niet.


dat een garagist een leenauto ter beschikking stelt is uiteraard bedoeld als service. hij kan echter alleen auto's ter leen geven die een geel kenteken hebben en ook tenminste wa zijn verzekerd. om op een dergelijke manier van "de voorraad" af te komen zou dus betelenen dat iedere auto niet als voorraad mag zijn vermeld en tenminste wa verzekerd.


u gaat helaas voorbij aan het wettelijk gestelde ten aanzien van het goed huisvader zijn over een geleend goed en verder zal naar mijn uitdrukkelijke mening eventueel een rechter ook stellen "hoe zou het zijn als het uw eigen auto was geweest, u had dan zelf de schade moeten betalen". maar dat is dus aan een rechter voorbehouden.


als hij zelf all risk verzekerd zou zijn zou zijn verzekering betalen.


vraagsteller heeft niets getekend, er is derhalve een mondelinge leenovereenkomst >>>> en daar moet je als goed huisvader mee omgaan.