Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
robcsr - 13-02-2009 21:46:34
Voeding & Gezondheid

Marmite

als ik de verschillende reacties lees wordt er te weinig marmite gegeten. ik zelf gebruik dagelijks, waar ook ter wereld, sinds 1948 marmite. ik lees alles hoe klein ook geschreven nog steeds zonder bril, en heb alle andere organen nog steeds in prima conditie. dat vele vallen over het zout gehalte is meer het idee dat “spul” te moeten eten. je houd er van of je vind het onverteerbaar.


lees het etiket en ontdek de hoeveelheid zout. per portie/mespuntje, dus ong. 4 gram,  krijg je 100 milligram natrium/sodium binnen. doet dit maar eens met bv dulse of olijven, ook 4 gram, dan is 600 milligram het resultaat. 4 gram kaas is goed voor 312 milligram zout.  stel je gebruik een bouillonblokje zo’n 4gr, dan ga je voor de bijl met 6250 milligram zout. dat is dus 40 keer zoveel als dat angstaanjagende marmite potje. dus ook maar niet meer gebruiken? ik zelf vind het gewoon lekker, en zal nooit iemand dwingen om het te gebruiken. wel raad ik het aan. oefen en je gaat het op de duur lekker vinden. als brood beleg is het het goedkoopste artikel, gemiddelde prijs € 2,00 per 125gr. bespaar en wordt gezond.