Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

poltol
poltol - 12-05-2009 14:57:41
Vakantie & Reizen

Vloeistoffen

hallo,


niet "te" ingewikkeld denken. wees voorbereid. medicijnenpaspoort mee. en voor de rest lekker ontspannen op reis gaan. is ook beter voor de bloedsiukerwaarden.


*neem insuline altijd mee in de handbagage. in het bagageruim van het vliegtuig kan het flink vriezen. 
*insuline mag je alleen meenemen in de onaangebrokenoriginele verpakking met je naam op het etiket van de apotheek. in de plastic zak doen, die je kunt pakken bij de douane.
*reis je naar amerika, dan moeten ook de lancetten van de vingerprikker in de originele verpakking!
*insuline moet in je eigenhandbagage zitten, dus niet in een tas van iemand anders in je reisgezelschap!
*je blsmeter moet je op verzoek kunnen tonen, de naam van de fabrikant moet duidleijk zichtbaar zijn.
*wacht met spuiten in het vliegtuig tot je eten er is; het kan soms langer duren dan verwacht voor je eten geserveerd wordt, bijv. als er turbulentie oid verwacht wordt.
* insuline kun je ook aangebroken meenemen, nog geen enkele keer problemen mee gehad, ook niet naar transatlantische bestemmingen.                                                                     * ook geen enkel probleem met lancetten gehad. ik heb lancetten nooit in het grote onhandige doosje zitten, maar draag voldoende bij me in het etuitje van de meter. overigens gebruik ik tegenwoordig zo'n multiclix en daar heb je gewoon een paar plastic rolletjes in je etui zitten.
* bij de douane hoef je niks te melden, die vragen wel als ze iets willen weten over de spullen die je invoert (je medicijnen). alleen security checks willen heel soms iets vragen.


fijne reis, poltol