Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 23-05-2009 09:19:50
Computers & Telefonie

Kapot scherm

Als de schade is ontstaan binnen 6 maanden (heb je de kassabon/rekening nog, volgens mij moet je uitgaan van de dag van levering, maar dat weet ik niet zeker)
dan hoeft u niets aan te tonen. dan moet mycom repareren of een gelijkwaardig produkt afleveren (n.b. dat kost u wel uw data op uw harde schijf !! daarvoor is mycom niet verantwoordelijk, back-ups moet u zelf aanmaken)
wat precies met 6 maanden bedoeld wordt ? 6 x 30 dagen of 6 kalendermaanden, ook daar ben ik niet zeker van. even goed uitzoeken.

na een half jaar ligt de bewijslast bij u. garantie heeft normaalgesproken alleen betrekking op fabrieksfouten en problemen waarvoor u niet zelf verantwoordelijk bent en betekent dat u afhankelijk van de garantie voorwaarden een vergoeding krijgt, of een andere laptop of zo.

bij geen garantie geldt in elk geval de regel van economische levensduur, die voor een laptop ws. ook iets van 2, 3 misschien 4 jaar is. dat is wel ergens uit te zoeken.

dan zou u (bij aangenomen 3 jaar economische levensduur) 1/6 van de reparatiekosten moeten betalen en mycom 5/6 van de reparatiekosten (of vervangingskosten voor een andere laptop).
1/6 is 6 maanden per 3 jaar.


hp heeft in het hele verhaal niets te zoeken behalve dan vwb. hun eigen garantieregeling, die misschien gunstiger is als de wettelijke economische levensduur
regeling.

mycom is de leverancier, daarmee heeft u een overeenkomst, mycom is in principe verantwoordelijk en moet bewijzen binnen 6 maanden. u moet bewijzen na 6 maanden en economische levensduur claimen bij mycom.

niet bij hp.