Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 27-05-2009 22:16:28
Computers & Telefonie

Opstart

@prlwgn, dank voor het terugmelden en mooi dat alles weer in orde is. ik ben wel benieuwd naar hoe de internetverbining weer is hersteld. het hangslotje betekent beveligd (staat bij mij ook bij de internetverbindingen). u ziet dat ook onderaan staan als u bijv. op een site inlgelogd bent en/of bijv. aan het internetbankieren bent. daar moet je ook dan altijd even op letten of het slotje er wel (onderaan op de betr. site) staat en de verbinding dus beveiligd is.


wat u nu nog kunt doen is een herstelpunt aanmaken via systeemherstel. dan zet u de huidige goedwerkende situatie in systeemherstel en kunt u daarnaar terug mochten zich weer problemen voordoen. als u dat eenmaal hebt gedaan, kunt u de herstelpunten van vóór dat moment verwijderen en het nieuwe (het laatste door u gemaakte) laten staan. dat ruimt op en dan kunt u niet per ongeluk later naar een "fout" herstelpunt teruggaan.


dat gaat als volgt (in xp, misschien is pro ietwat anders),herstelpunt maken: start - alle programma's - bureau-accessoires - syteemwerkset - systeemherstel - 2e rondje (herstelpunt maken) de rest wijst zich vanzelf. geef een voor u herkenbere naam aan het herstelpunt, bijv.: alles weer in orde (oid). mogelijk start de pc opnieuw op.


als dat is gedaan de eerdere herstelpunten verwijderen: via dezelfde weg naar schijfopruiming - en als het venster na berekenen opent klikt u op meer opties en vervolgens onderaan bij syteemherstel op opruimen - ok - ok. dan ruimen alle oude herstelpunten op, behalve die u zelf net heeft aangemaakt. erna de crapcleaner nog even laten opruimen.


vervolgens kunt u nog defragmenteren: deze computer - openen - hdd(c:) - eigenschappen - extra - nu defragmenteren (duurt meestal wel even). u kunt echter daarvoor in de plaats ook het gratis progje smartdefrag gebruiken, dat gaat sneller en kan de pc optimaliseren. als dat alles is gedaan moet de pc nmm weer zo optimaal mogelijk zijn. een keertje per week mbam laten scannen (na updaten), af en toe de ccleaner laten opruimen en uw virusscanner laten scannen, en de juiste wind. updates installeren voorkomt meestal veel problemen.  


overigens als mbam nog iets had gevonden aan virussen oid dan zat daarin  daar mogelijk (mede?) de oorzaak van de problemen.  


vr.gr.