Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 06-07-2009 13:24:41
Auto & Vervoer

Gamma fiets valt uit elkaar na een half jaar,

Hoi mkkl,
laten wij even onderscheid maken tussen de dingen die van de fiets afvallen en slijtage. ik heb ook ervaring met zo'n gamma product, een opoefiets van inderdaad ongeveer 4 jaar terug en de spaken zaten los, de moeren van de voorvork zaten niet goed vast en de ketting was onjuist gespannen. ik heb de fiets helemaal nagetrokken (het leek mij dus een bouwpakket) en die fiets is verder heel gebleven.

als er bij jouw fiets sprake is van slijtage dan heb je een heel sterk punt, ook las de fiets 13 maanden oud zou zijn. het hangt alleen van de filiaalmanager af hoe je geholpen wordt. niet overal is de service hetzelfde.

jij staat gewoon in je recht en mag ook bij een goedkoop product eisen dat het deugdelijk is en een redelijke tijd probleemloos mee gaat. iedereen weet dat een lekke band niet op de leverancier verhaald kan worden, maar een trapas waar de trappers van af vallen (dat is toch wat je stelt???) dat kan niet. en die roest ook niet. een consument heeft recht op een deugdelijk product.

je zal eerst 'herstel' moeten vragen aan gamma. als je niet herstellen dan kan je kiezen tussen ontbinden van de koop (dus je geld terug) of een nieuwe vergelijkbare fiets.

zoek eventueel op internet onder consumentenkoop + garantie.

succes,
erky