Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wa
warri - 23-07-2009 13:09:22
Auto & Vervoer

Distributieriem gesprongen.

iedereen bedankt voor de reacties! ik ben inmiddels bij de betreffende garage geweest en heb meer informatie gekregen en het defecte onderdeel ook gezien. de motor heeft 2 nokkenassen. één van deze heeft een nokkenasversteller en die is vervangen. er is een ring gebroken die op het andere nokkenastandwiel zit. het lijkt een aluminium ring die volgens mij achter het tandwiel zit, waar deze voor is weet ik zelf ook niet.


of het tandwiel bij vervanging gecontroleerd moet worden en of losgehaald moet worden durf ik niet te zeggen, maar de garage geeft aan dat dit los staat van de vervanging van de distributieriem 3 maanden geleden. de auto heeft op dit moment 67000 km gelopen en is nog geen 5 jaar oud. in de eerste 65000 kilometer is er blijkbaar niets mis geweest, maar opeens na de vervanging van de distributie is deze binnen 2000 km eraf gelopen. ik kan zelf niet beoordelen of dit veroorzaakt kan zijn door een fout bij (de)montage van de riem.


ik moet zeggen dat er op dit moment nog niet echt problemen zijn met de garage. ik word netjes behandeld en ze lijken begrip te hebben voor de situatie. ik hoop dat dit dan ook navolging gaat krijgen en dat ik niet gedwongen wordt tot het nemen van juridische stappen. een onafhankelijke keuring door de anwb en dekra wordt vrij lastig. ik woon in heerlen (zuid limburg) en er zijn geen keuringsstations in de buurt, de dichtstbijzijnde is utrecht


nogmaals bedankt voor jullie reacties en ik houd jullie op de hoogte van het verdere verloop