Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
roland1981 - 18-08-2009 16:17:52
Computers & Telefonie

Computer sluit zelf af

ik heb zoiets al eerder bij iemand meegemaakt. ook bij een bepaalde spel site (ook met java, en flash). daar bleek toen een virus grondig in het systeem te zitten. maar ook problemen met geheugen: defect / te veel(!) geheugen... hoewel het allerlaatste waarschijnlijk niet van toepassing is.

misschien allemaal een heel gedoe, maar probeer eens 1x een volledige scan uit te voeren op http://housecall65.trendmicro.com/
dit is een online antivirus scanner die me weleens eerder heeft geholpen bij dergelijke problemen (dat een antivirus / anti spyware pakket niet goed uitgevoerd kon worden omdat een virus dit kon tegenhouden).
 - vink "yes, i accept the terms of use" aan en klik op de "launch housecall" knop.
 - je hebt 2 opties: use java-based housecall kernel of browser plugin install. kies de eerste. werkt dit niet, kies dan pas de tweede.
 - ga naar het tabblad "extended setup" en selecteer het volgende:
"scan all folders on this computer", "scan this computer for spyware and grayware", "check this computer for vulnerabilities in the operating system and the installed software" en klik next.


mocht dit niets opleveren, dan zou je nog kunnen kiezen om ad-aware free te installeren:
http://www.gratissoftwaresite.nl/ad-aware.html
(aan de rechterkant op de pagina vind je de download link)


ik merk dat er wel meerdere klachten zijn over een programma als bitdefender. ik gebruik het zelf niet, aangezien bovenstaande twee programma's mij al veel uitkomsten hebben geboden. mocht je bitdefender toch willen proberen, probeer dan eens windows in veilige modus op te starten (bij het opstarten van je computer f8 indrukken net nog voordat het windows opstarten logo in beeld komt)