Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kenwel2
kenwel2 - 22-08-2009 15:54:03
Computers & Telefonie

Voordelen kabel internet t.o.v adsl

dag queen1976, als ex-dispatcher bij een van de grootste kabelaars van nederland, kan ik u melden dat de kabelaar (op dit moment) een zeer betrouwbaar alternatief is, de retourband was in den beginne (1998/99) nog aan veel storingen onderhevig, nu, met al veel glasvezel onder de grond, zeker naar de zg. wijkcentrale's (3500 abonnees) waar veelal het optische signaal wordt omgezet naar coaxiaal signaal, is dat sterk verbeterd, ook wordt er op tijd 'gesweept' dwz. de verbindingen vanaf de groepsversterker ((300 abonnees) gecheqt, is er wat mis, dan wordt dit direct door een storingsmonteur gerepareerd. het nadeel echter van internet via de kabel, is dat u sterk afhankelijk bent van de kabellengtes naar uw huisaansluiting (vanaf de zg. 'multitap') het signaal wat bij de klant gemeten moet worden ligt meestal zo rond 67-70 db, alle lagere metingen leveren een mogelijk tragere verbinding op, ook is het zeer raadzaam, om het kabelmodem zo dicht mogelijk bij het eerste aansluitpunt in huis te plaatsen. als enige nadeel: je bent verplicht om een standaard kabelaansluiting te nemen voor radio/tv signaal, als je alleen een schotelkijker bent is dit nadelig. verder is het zo, dat als je een storing in je tv signaal hebt, die in een wijk is ontstaan, dat kan bijv. in het zg. 'wijkcentrum' zijn, de zg. 'groepsversterker'of 'eindversterker' of een defekte multitap, maar in de regel komt dit niet zo vaak voor, hooguit een kleine kans met bliksem, dan kan je dus niet meer tv kijken/radio luisteren alsook internetten. meestal zijn dit soort 'blokstoringen' echter snel opgelost, meestal binnen een paar uur, in ieder geval binnen 24u  


het kabelinternet is op dit moment,een stuk sneller te leveren voor minder geld dan adsl, hier in dit verzorgingsbebied, heb je bijv. de mogelijkheid tot wel 120mb downloadsnelheid en 10mb  uploadsnelheid, men noemt dit 'fiberpower'en het is echt waar, je moet dan wel weer een ethernetkaart in je pc of laptop hebben die dit aankan (giga)


zelf heb ik nu een verbinding via adsl van 8mb via kpn, dit omdat wij geen kabel hebben maar alleen schotel, kabel is daarom niet rendabel, het is echter wel een goed product (geworden in de loop der jaren)


succes, kw