Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edwardus
edwardus - 22-08-2009 19:54:20
Computers & Telefonie

Voordelen kabel internet t.o.v adsl

Ach het is allemaal betrekkelijk. momenteel koketteren kabelaars met hoge snelheden. daar moet je best een stukje meer voor betalen dan vele adsl abonnementen, bovendien is het nog niet zo vreselijk lang dat er snelle kabel pakketten zijn. tot voor kort moest je een schrikbarend bedrag uittrekken voor een beledigend lage snelheid. dat is nu aan het veranderen bij een aantal kabelaars. niet bij allemaal overigens, waar ik woon moet ik een flink stuk meer betalen voor kabelinternet dan wat ik nu betaal voor adsl bij een vergelijkbare snelheid.

echter, dsl zal natuurlijk niet bij de pakken neerzitten. momenteel is de groei er even uit, maar vdsl zal verder gaan waar het bij adsl nu ophoudt, en wel met snelheden tot rond de 100mbps.

ook niet lang geleden moest je op een feestje ook niemand de bek openbreken over kabel, want dan had je geheid ruzie over klantenservice of het ontbreken daaraan.

de veiligheid van internet via kabel is exact hetzelfde als via adsl, bij beide moet je zelf beschermende maatregelen treffen zoals antivirus, firewall, antispyware etc.
voordeel van kabel: het maakt niet uit hoe ver je van de wijkcentrale woont, dat speelt bij adsl wel een belangrijke factor.